субота, 21. фебруар 2009.


                                                      prva...

7 коментара:

  1. Ne sjecam se da sam ovo vidjao do sad. Odlicno izgleda. Daj koju informaciju za neupucene.

    ОдговориИзбриши
  2. Mazika u pravu si potpuno...mozda i treba malo pojasnjenje za ovih nekoliko tabli akcije...naime u PEJN je zamisljen kao noseci serijal za potrebe Leskovackog strip magazina "ARSENAL". Prva epizoda "VERY hard BOILED", je nacrtana 1996-te i objavljena 1997. u ARSENALU No. 1...zatim sledi i druga epizoda "FAIR PLAY".
    Takodje objavljena u ARESENAL-u iste '97. godine. Inace je scenarista je Marko Stojanovic, koji je danas vodeci strip-scenarista na Balkanskoj strip sceni. Krenuo sam i sa trecom epizodom, ali stalo se nazalost na tri olovkirane table. Izlazenje ARSENAL-a smo izgurali u sest (6)brojeva...i za vise se para nije imalo. Arsenal je izlazio u teskom periodu za strip 1997-2000. Tada sam bio i glavni i odgovorni urednik strip magazina ARSENAL i ucinio sve moguce i nemoguce varijante da magazin opstane sa namerom da za sve crtace sa Ex prostora bude otvoren...to je ujedno i bilo izdanje Leskovacke Skole stripa...gde su nasi prvi polaznici objavili svoje prve "dobre" stripove. Sa promena uopste u Srbiji te 2000-te mislili smo da ce za nas i strip doci bolja vremena...ali to se nije desilo. Mozda bi serijal PEJN danas bio savrsen, da se moglo objavljivati, ali ovako on je tada izgubio svrhu daljeg stvaranja...i ja sam otad crtao razne druge price...poput ROBINZONA KRUSOA, ZLATOKOSE....REKVIJEM-a i drugo. Marko se okrenuo pisanju kultnog serijala "VEKOVNICI" i po koji put pogodio sredisnju tacku stripa. To je sto se istorijata serijala PEJN moze reci. Hvala Maza na podstreku i interesovanju za ovaj strip.

    ОдговориИзбриши
  3. Korisno je reci, da je ARSENAL No.2 u kom je stampana II epizoda serijala PEJN ...FAR PLAY, prodavan u 11 gradova Srbije, izmedju ostalog...u Beogradu, Novom Sadu, Nisu, Boru, Negotinu, Zajecaru, Subotici, Somboru, Vranju, Leskovcu...i jos nekih. Ostali brojevi 3, 4, 5 i 6 samo u Leskovacu i Osnovnim skolama u gradu i okolini.

    ОдговориИзбриши
  4. Pa preslo se u profesionalizam :) samo naprijed...

    ОдговориИзбриши
  5. Sto se od stripova nije prodavalo u Banjaluci nije se ni prodavalo
    :-)

    ОдговориИзбриши
  6. Zoka...slazem se, da si nam se u to vreme ponudio oko logistike, verovatno bi tako i bilo...zar ne :)

    ОдговориИзбриши